Създадено за Мебели Виденов

5 полезни съвета от Фън Шуй за декориране на спалнята – вижте кои са те!

5 полезни съвета от Фън Шуй за декориране на спалнята – вижте кои са те!
Снимка: Мебели Виденов

Дори и философията на Фън Шуй да не е определяща в живота ви и да я възприемате по-скоро като източно изкуство, което е твърде изискващо и сложно, ние сме тук да оборим това. Всъщност идеята на древното китайско изкуство е много проста, защото се гради върху две жизненоважни за всеки от нас неща – хармония и баланс. Фън Шуй е за хора, които искат да поемат контрол над живота си и да се чувстват добре в своята крепост – домът. Ако искате положителната енергия да витае из въздуха и да бъдете много по-спокойни и заредени, то е време да прегърнете някоя от идеите на древното изкуство.

Например, ако трябва да изберете една стая в дома, с която да започнете, това би била именно спалнята. Тя е най-важната стая, защото там прекарвате по-голяма част от времето си. Вие сте в по-пасивно състояние, когато спите, така че всички Фън Шуй промени, които правите в спалнята си, ще ви засегнат значително. Вижте няколко съвета, взаимствани от китайското изкуство, за да направите спалнята си помещение за любов, релаксация и положителна енергия.

Позиционирайте леглото си правилно

Важно е да имате видимост към вратата, когато сте в леглото, но да не бъдете на една линия с нея, т.е. когато вратата се отваря, да не е директно срещу леглото. Особено важно е краката ви да не сочат към входа на помещението.

д
Снимка: Мебели Виденов

Важно е какво прибирате под леглото си

Предметите под леглото ви влияят, докато спите в пасивно състояние „Ин“. Каквото и да имате там, то може да представлява или създава подсъзнателни пречки в живота ви – например багажът или обувките могат да ви накарат да се чувствате сякаш се движите, а не си почивате.  Препоръчително е изобщо да нямате място за съхранение под леглото, за да може Чи (енергията на жизнената сила) да тече свободно навсякъде и да ви подмладява, докато спите. Ако трябва да ползвате пространството под спалнята за съхранение, придържайте се към меки предмети, свързани със съня - спално бельо, одеяла и възглавници.

д
Снимка: Мебели Виденов

Нека спалнята си остане спалня

Не използвайте това помещение като място за фитнес уредите ви или бюрото с лаптопа – особено пък в близост до леглото. Те носят много „Ян“ енергия, което означава, че са източник на активна енергия. Въпреки че това може да е чудесно в други части на дома ви, не е много полезно в спалнята ви. Спалнята ви трябва да бъде много повече „Ин“ като обзавеждане, за да ви помогне да си отпочинете.

д
Снимка: Мебели Виденов

Обърнете внимание на декорацията

Живите зелени растения се считат за добро решение за спалнята според Фън Шуй, защото добавят жизнена енергия към пространството. Растенията привличат растежа във всички области на живота ви. Произведенията на изкуството във вашата спалня могат да кажат много за личния ви живот и да повлияят на това как се чувствате, затова избирайте такива, които ви зареждат само и единствено с положителна енергия и ви балансират.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти