Новолунието във Водолей носи изненадващи обрати: какво да очаква всяка зодия

Вече навлязохме в месеца на любовта и втория от 2024 година. Както и да сте започнали годината, февруарското новолуние ще бъде вашето напомняне да приемете себе си такива, каквито сте, както и да помислите нестандартно и да се възползвате от изненадите на живота.

В петък, 9 февруари 2024 г. Луната се свързва със Слънцето в знака Водолей, вдъхновявайки колективния напредък, като същевременно ни дава нов тласък за всякакви големи и необикновени идеи. Духовното значение на февруарското новолуние е изцяло свързано с безграничната любов към себе си, поставяне под съмнение на статуквото, подхранване на ценните приятелства и търсене на близост с любими хора.

Астрологично погледнато, новолунието е момент за почивка и саморефлексия, когато си поставяте цели и изяснявате намеренията си за предстоящите седмици.

„От духовна гледна точка новите луни са чудесни за „засаждане на семена“ и нови идеи, които се надяваме да достигнат пълната си кулминация до края на лунния цикъл“, обяснява астрологът Дженифър Невил пред Bustle.com.

Знакът на февруарското новолуние, Водолей, представлява бъдещето, което означава, че то ще е космически заредено с надежда. Имайте предвид обаче, че ексцентричният въздушен знак също символизира и бунта, карайки ви да предизвикате обществените очаквания и да проявите качествата, с които се откроявате (дори и те да ви карат да се чувствате самотни).

С други думи, приемете смело своето бъдещо Аз, като поставите под въпрос своите вярвания.

Нещо повече, тъй като новолунието във Водолей прави силен квадратен аспект с Уран, който пък е планетарният владетел на знака, то може да доведе до наистина неочаквани обрати.

Все пак Водолеят е свързан с бунта срещу тенденциите и предизвикване на статуквото.

В духовен план новолунието във Водолей насърчава сътрудничество и подхранва вашите приятелства. Благодарение на влиянието на Уран, Водолеят е далновиден и способен да си представи по-доброто бъдеще.

Въпреки това февруарското новолуние ви подтиква и да погледнете логично на по-голямата картина, като това каква е целта ви и какви радикални промени трябва да направите, за да синхронизирате настоящия си живот с бъдещето.

„Новолунието във Водолей винаги е чудесно време за определяне на дългосрочни намерения, които се надяваме да се осъществят, като се замислим за това, което все още ни се струва невъзможно“, обяснява още Невил.

луна зодия
Снимка: iStock

Въпреки че тези резки промени могат да бъдат твърде интензивни, благоприятният тригон с Южния възел, който е във Везни от юли 2023 г., ще ви даде повече яснота при раздялата с нежеланата енергия.

Енергията на въздушния знак при тази нова Луна подтиква към иновативни идеи - обърнете внимание на тези, които възникват по това време, дори и да са странни. Водолеят често предлага креативни решения за трудни ситуации.

„Взаимодействието на това новолуние с непредсказуемата и ексцентрична планета Уран може да доведе до неочаквана възможност, която сте чакали и може да се появи чрез работа в екип или излизане с приятели“, обяснява още астрологът.

От друга страна, Водолеят е независим знак, който може да предизвика чувство на самота. Възползвайте се от тази възможност да се обърнете към себе си и да оцените това, което ви прави уникални.

А за да разберете какво ще ви донесе новолунието през февруари според вашия зодиакален знак, вижте прогнозата на астролога на звездите Кайл Томас в галерията:

Какво да очаква всяка зодия от Новолунието във Водолей

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти