За най-нежните ръце

За най-нежните ръце
Снимка: ThinkStock

Велина Томова

Мъжете сменят гумите на колата. Ние пък трябва да сменим ритуалите си за красота от летни на зимни, за да можем да посрещнем студеното време, вятърът и мъглата без да губим от очарованието си.

Вместо за лицето обаче, ще си говорим за ръцете. Те често остават в страни от грижата, въпреки че точно с тях галим, прегръщаме и усещаме света.

Затова нека се погрижим за тях по най-добрия начин – така, както те ни служат.

Ето как:

Носете ръкавици

Не само през деня, когато студът ще ви принуди да го правите, но и през нощта, особено ако ръцете ви са много сухи.

Нанесете силно хидратиращ крем за ръце и сложете памучни ръкавици на ръцете си, с които да спите.

Така съставките на крема ще проникнат дълбоко в кожата и ще я подхранят.

На следващия ден ще бъдете изумени от резултата.

Ексфолирайте

Има едно правило, което вероятно ще споменем още веднъж до края – каквото слагате на лицето си, това слагайте и на ръцете си.

Отнася се и за ексфолианта, ако провеждате специална грижа само за ръцете си. Но разбира се, нищо не пречи ексфолирайки тялото си (със същите тези ръце впрочем), да обтриете и тях.

Крем за ръце тук, крем за ръце там

Имате нужда от точно три тубички крем за ръце – една на нощното шкафче, за всяка вечер и всяка сутрин, една до мивката в кухнята, ако миете чинии на ръка и едно на работа, където всъщност прекарвате най-голяма част от времето си.

Нанасяйки крем редовно, ще поддържате защитната бариера на кожата, която лесно пада при миене и изобщо при контакт с външни агресивни фактори (студ, вятър).

Без кожички!

Правете си редовно баня с леко затоплен зехтин,в който да потопите върховете на пръстите си. Така ще подхраните кожичките, ще ги омекотите и ще можете да ги отстраните внимателно.

Можете ежедневно да масажирате и всеки пръст с малко от крема за ръце, специално втривайте в основата на нокътя, за да няма разранени, болезнени пръстчета.

Възрастта се познава по ръцете

Ето тук е моментът, в който ще повторим онова изречение от по-горе - „Каквото слагате на лицето, това слагайте и на ръцете“.

Това твърдение се отнася в особено голяма степен за продуктите против стареене.

Ръцете, заради липсата на грижа и заради излагането им на много агресивни външни фактори (само си помислете за обезмаслителя, с който почиствате печката), остаряват много по-бързо от лицето.

Можете да спрете процеса с правилната грижа. А тя трябва да започне още сега.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти