Жената като умален модел на вселената

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Edna жена може със замах да промени света около себе си. Това, което ни отличава от мъжете, е способността да превръщаме интуицията си в оръжие. В женското предположение има повече категоричност, отколкото в мъжкото убеждение.

За много кратко време патриархата стана на пух и прах пред очите ни. Сега много жени упражняват мъжки професии и се справят с предизвикателства, които до скоро бях немислими за нежната половина от човечеството. Постарому ние сме все толкова отдадени съпруги и майки, това никога няма да се промени.

Покрай нуждата да обичаме и да бъдем обичани, разбираме че можем да бъдем полезни по хиляди други начини. Заради нас някога са се водили войни, днес спокойно можем да бъдем пълководци. Твърде рядко губим битки в любовните войни.

Да прощаваме грешките и недостойнствата е сила, каквато мъжете ни почти не познават. С хитрост сме постигали всякакви цели, сега притежаваме увереност, която ни прави сигурни и достоен „противник“ в лудата надпревара на чувства, емоции и разум.

Смирената жена остана в книгите.

Сърцето никога не може да ни излъже. Дори за миг да изпитаме колебание за нещо или някого, сърцето е нашият верен съветник. Решенията, които вземаме чрез него, винаги са правилни. Противоречията в нашата същност ни помогнаха да надраснем страховете си. В противоречивия свят, в който живеем, това най-после беше осъзнато от всички.

Мъжките страхове не са по-различни от нашите. Но без нашата всеотдайност мъжете трудно се отърсват от тях.

Онези, които обичаме, са мерило за нашето женско достойнство. Няма жена на света, която да не е заслужила мъжа, когото обича. Не е нужно да водим войни заради хората, в които сме влюбени. Сега е важно да бъдем в мир със самите себе си. Щом сме спокойни и уверени, цялото време за обичане е пред нас.

Вселената не може да бъде разбрана. Всяка Edna жена е умален модел на вселената. Чувствата са като приливи и отливи. Връхлитат ни и ни напускат, без да се интересуват от намеренията на разума. Важното е с настъпващата промяна да извличаме поука за себе си. Това ще ни прави още по-силни и уверени.

Ние, жените, сме като божествен венец на противоречията. Иначе нямаше да бъде интересно, всичко щеше да е рутинно и сиво.

Светът се променя с всеки ден и мястото на жените в него винаги ще бъде толкова важно, колкото е било и досега. Силата ни расте с всяка изминала секунда. Любовта в душите ни нараства с всеки изминал час.

И ще бъде така, докато вселената съществува.

Прочетете още от Колонката на Катето Евро:

Жена, приятелка, майка...

Торбата с женски хитрости

Не съм Пепеляшка, но имах своя мълчалив принц

Ела, да се поцелуваме ей тука!

Всяка бръчка има своя история

Щастие в саксия

Жените имат безброй лица

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти