Как да опитомиш любимия

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Какво е връзката между Edna жена и един мъж без доверие?

Доверието е най-сигурният начин самите ние да съществуваме без опасения, че отношенията ни са застрашени във всеки един момент. Без него връзката е като обвивка без бонбон. То осмисля съдържанието на миговете, които споделяме.

Без доверието вашата връзка предварително е обречена на провал.

Как да изградим доверие помежду си? Като жена, изпитала любовта на собствен гръб, мога да ви посъветвам следното:

Никога не се оставяйте на рутината. Разнообразявайте любимия си, като експериментирате с нови рецепти. Направете така, че да посетите места, на които никога преди това не сте били. Новото в съвместния живот винаги поддържа интереса и вниманието. Накарайте го да повярва, че стабилността се крепи на опита, който се трупа извън стереотипа на вашите отношения.

Разкривайте чувствата си постепенно. Никога не крийте какво изпитва сърцето ви. Дори да сте в състояние на гняв или тъга, казвайте как се чувствате. Изкуството на любовта се крие именно във възможността да преживявате заедно както радостите, така и огорченията.

Повтаряте му колко е способен. Дори това да не отговаря в пълна степен на истината, вашият любим ще полага старание да се доказва пред вас. Заниманията му в тази посока изискват време, което той няма как да употреби за съмнителни цели. Който опитва, той се научава.  Няма мъж на света, който не иска да чуе, че го бива повече от другите. Мачовското трябва да бъде насърчавано, ние сме крехките създания за обичане.

Забравете за сериозните тайни. Премълчаването на съществен факт рано или късно се връща като бумеранг при вас и може да създаде куп неприятности. Тайните събуждат подозрението, доверието отива по дяволите, а на всичко отгоре рефлектира неблагоприятно единствено върху самите вас. Това не означава, не можете да споделяте някои неща само с приятелки, стига те да не касаят съвместния бит с мъжа на живота ви.

Непрекъснато показвайте какво харесвате. Правете го непринудено, сервирайте го винаги като нещо естествено и в реда на нещата. Мъжете винаги се стремят да задоволят нашите капризи, стига да не са твърде наивни или граничещи с неоснователната претенция.

Научете се да казвате „Не“. Твърдата ви позиция по много въпроси е направо възпитателна. Той трябва да е наясно, че вие няма да одобрявате всичко и че имате собствено мнение за нещата от живота. Респектът винаги действа заздравяващо на една връзка.

Доверието трябва да се отглежда като цвете в саксия. Поливайте редовно, дръжте го на светло и го плевете.

Тогава то наистина ще ви се отблагодари с цвят.

Прочетете още от Колонката на Катето Евро:

Животът наистина е прекрасен

Жената като умален модел на вселената

Жена, приятелка, майка...

Торбата с женски хитрости

Не съм Пепеляшка, но имах своя мълчалив принц

Ела, да се поцелуваме ей тука!

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти