Защо плачът е полезен

Това обаче не значи, че трябва да се превърнем в едни пораснали ревльовци
Снимка: Thinkstock

Сълзите са необходими за нашето здраве, откриха учени от Минесота, които изследвали въздействието на плача върху човешкото тяло.

Според тях редовният плач облекчава стреса и намалява риска от сърдечен удар. Сълзите са отдушник за емоциите, като карат 88,8% от хората да се чувстват по-позитивно, показват новите данни.

Когато ни се доплаче, започваме да дишаме по-дълбоко, което намалява нивата на кортизол (хормонът на стреса), а този фактор нормализира кръвното налягане.

Освен това в сълзите, причинени от стрес, специалистите изолирали вещество, което се натрупва с течение на времето в организма и може да доведе до сърдечен удар. Чрез плаченето тази субстанция се изхвърля от нашето тяло и ни защитава от запушване на кръвоносните съдове.

Най-добре е да плачем веднъж седмично, но да не прекаляваме с ридаенето, защото в противен случай ще получим бръчки по кожата на лицето. Американските експерти обясняват още, че в състава на сълзите влизат 98,2% вода, 0,8% минерални соли (главно натриев хлорид) и около 0,1% белтъчини.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти