Топлата напитка, която ни предпазва от вируси

Независимо дали заради резките смени в температурите сутрин и вечер, или заради захладняването, което очакваме, през есента е особено важно да повишим имунитета си. Чудесен помощник за целта според лекари и диетолози е куркумата, пише Darik News.

Здравните специалисти съветват през зимата да се пие чай от куркума, по възможност – всеки ден. Тази подправка увеличава защитните функции на тялото, които могат да бъдат отслабени допълнително от хронични заболявания. Напитката със съдържание на куркума би била особено полезна за възрастните хора, които са изложени на по-голям риск от заразяване със сезонните грипни щамове и COVID-19.

5 причини да включите куркума в ежедневното си меню

Медицинската практика е показала, че чаят с куркума е отличен при възпаления, чернодробни заболявания, подпомага перисталтиката и облекчава респираторните заболявания.

Куркумата действа като естествен имуностимулатор. През студения сезон това е прекрасен и естествен начин да се предпазим от инфекции. Освен за направата на чай, куркумата може да се добавя към всякакви ястия. Тази подправка е чудесна и за приготвяне на сладкиши.

Куркумата може да се намери и под формата на капсули в аптеките. Така може да се приема от хора с алергична астма и бронхит.

Какво ще ви се случи, ако ядете по една лъжичка куркума на ден?

Ето я и рецептата за вкусна топла напитка с куркума:

В чаена чаша мляко (можете да използвате бадемово, кокосово или овесено мляко), добавете 1 чаена лъжичка мед и същото количество куркума. Разбъркайте всичко това добре и го изпийте топло.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти