Рецептите от Hell's Kitchen България: Ризото с ароматно пиле от скарата

пиле
Снимка: Thinkstock

Готвим с пълна сила, за щастие, без крясъци. Рецептите от Hell's Kitchen Bulgaria всъщносто не са толкова трудни, ако се абстрахираме от термините. 

Всяка рецепта е за 1 порция, ако искате повече, умножавате продуктите по броя на гостите: 

Пилешки гърди – 100гр

Ориз за ризото -  100гр

Гъби – 90гр

Шалот – 20гр

Чесън – 10гр

Куркума - 3гр

Пресни подправки (мащерка, розмарин, магданоз)

Пилешки бульон – 330мл

Бяло вино – 100мл

Готварска сметана – 80мл

Лимон

Сол

Пипер

Зехтин

пиле
Снимка: Thinkstock

Начин на приготвяне

Мариноваме пилешките гърди със сол, мащерка, розмарин, лимонова кора и зехтин. Готвим на скара  до готовност.

В дълбок съд със зехтин задушаваме шалот и чесън. Запържваме ориза за кратко, след което  гасим с бяло, след като виното се усвои  от ориза, започваме да наливаме топъл бульон докато сготвим ориза до степен „ал денте“. Добавяме куркума, сметана, масло и сол на вкус.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент