Полезни за сърцето навици

Полезни за сърцето навици
Снимка: Thinkstock

Здравето зависи от ежедневните ни навици и от това как се грижим за тялото, а според някои и за душата си.

Що се отнася до сърцето – то е сред ключовите органи в организма. Замисляли ли сте се дали правите достатъчно, за да поддържате сърцето си в добра форма и да го предпазите от евентуални болести и проблеми?

От Fitsugar.com дават няколко препоръки кои са полезните за сърцето навици.

Като начало – погрижете се рибата да присъства редовно в менюто ви. Според различни статистики у нас не се консумират достатъчно рибни продукти, а те са невероятно полезни. Неведнъж сме ви писали с какво са полезни сьомгата и рибата тон, например.

Съвсем накратко може да се обобщи, че рибата е изключително богат източник на омега-3 мастни киселини, които играят ключова роля в превенцията на различните проблеми със сърдечно-съдовата система.

Освен с риба обаче, тези полезни вещества могат да бъдат успешно набавяни и от ленено масло или семена, едамам и семена от чиа.

Движението е другият важен фактор за здраво сърце. Обездвижването и затлъстяването са врагове врагове не само на добрата фигура, но и на здравето.

Опитайте с медитация. Тя става все по-популярна, а много се е писало и обяснявало защо тя е толкова полезна и препоръчителна, както за тялото, така и за духа. Освен това според различни проучвания именно медитацията помага за поддържане на доброто състояние на сърцето.

Изключете сладките газирани напитки от менюто си. Дори и да пише, че продуктът е диетичен, той съдържа достатъчно вредни вещества, за да ви накара да се откажете от него.

Те вредят както на сърцето и здравословното тегло, така и на зъбите, като ги предразполагат към развитие на кариеси.

Освен това според различни изследвания редовната консумация на сладки газирани напитки увеличава риска от проблеми със сърцето с 44%.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти