Никога не мокрете четката си за зъби преди да сложите пастата! Ето защо

зъби миене четка паста
Снимка: Istock

Зъболекар споделя някои от най-честите грешки, които хората допускат при миенето на зъбите си и много хора може да открият, че ги правят от години.

Човек би си помислил, че миенето на зъби не е чак такава голямафилософия и всеки възрастен знае как да го прави, но се оказва, че винаги има какво още да научим в сферата на денталната хигиена.

Според експерти много от нас правят голяма грешка, когато става въпрос за оралното здраве. Зъболекар сподели някои често срещани грешки, които хората допускат, когато мият зъбите си и вероятно всички допускаме една или две от тях.

зъби миене четка паста
Снимка: Istock

Според д-р Сахил Пател една от най-големите грешки, които можете да направите, е да намокрите четката си за зъби, преди да добавите паста за зъби, съобщава Mirror.

Експертът, основател на Marylebone Smile Clinic, обясни: „Ако намокрите четката си за зъби, преди да нанесете паста за зъби, вие я разреждате. Пастата за зъби вече има необходимото количество влага. Ако е по-мокро от необходимото, се пени по-бързо и те кара да я изплюеш по-бързо. Така действието на пастата не е оптимално."

Ето още няколко ценни съвета от зъболекар и чести грешки, които допускаме, а не бива:

Ценни съвети от зъболекар за по-здрави зъби

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти