Създадено за Dental Care Center

5 съвета от специалисти по дентална хигиена как да не ходите често на зъболекар

5 съвета от специалисти по дентална хигиена как да не ходите често на зъболекар
Снимка: Dental Care Center

Посещението при зъболекар често се свързва с болезнени процедури и определено не е сред любимите грижи за здравето на никого от нас.

Колкото повече отлагаме обаче, толкова по-сериозно става положението и накрая се налага да лекуваме задълбочен проблем, който сме можели да избегнем.

Здравето на зъбите не би трябвало да се асоциира с нещо неприятно и болезнено, смятат експертите от специализирания център по дентална хигиена Dental Care Center.

Когато грижите за зъбното здраве са навременни и професионални, болезнените моменти могат да бъдат избегнати или намалеят значително и всъщност нямате нужда да ходите често на зъболекар.

Ето какви съвети дават специалистите по дентална хигиена от Dental Care Center, за да не ходите често на зъболекар:

Професионално почистване на зъбите поне 2 пъти годишно

Точно както има разлика между това да ви измият косата в салон и да си я измиете вкъщи, така има разлика между хигиената на зъбите в кабинет и в домашни условия.

Когато зъбите се почистват професионално, се премахва плаката и зъбния камък, които са основните причинители на зъбните проблеми.

От зъбите се отстраняват бактериите, премахват се всички замърсявания, полират се и крайният ефект е хубава, здрава, бяла усмивка и свеж дъх.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Грижа за венците

Не е нужно да чакате да се появи кръв при миенето на зъбите, за да обърнете внимание на венците си. Те са домът на нашите зъби и тяхното здраве е гаранция за здрави и хубави зъби. Професионалното почистване на зъбите, включващо отстраняване на зъбната плака и зъбния камък със специална апаратура и техника на почистване гарантира, че в нежните гънки на венците няма да останат хранителни остатъци и евентуално болестотворни организми.

Ако проблемите с венците са ви по наследство и вече са се появили, тогава адекватната грижа за венците е от изключителна важност и редовната грижа за тях в център по дентална хигиена е задължителен. Сами знаете колко голяма е разлика в усещането, когато венците са възпалени, и когато не са.

а
Снимка: Dental Care Center

Кариесът може да бъде избегнат

Специалистите по дентална хигиена могат да са хората, които да отложат появата на кариес или напълно да я предотвратят с правилните методи на почистване и отстраняване на болестотворните бактерии, причинители на това коварно заболяване на зъбите.

Наблюдавайки зъбите ви на всеки 6 месеца, те ще хванат и най-малкия вече появил се кариес, като така ви спестят болезнените манипулации, ако той се задълбочи.

Качествено миене на зъбите у дома

Ако общото време, в което миете зъбите си, е под 1 минута, можете да приемете, че просто не си миете зъбите. Правилната техника на миене на зъбите, съчетана с подходяща за вас четка и паста, са сред гаранциите за поддръжка на добро зъбно здраве.

Можете да получите съвети за правилното миене на зъбите само от вашия специалист по дентална хигиена. Той ще подобри техниката ви и ще ви научи да боравите и с други средства за почистване като дентални конци и специални четки за междузъбното пространство.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Начин на хранене

Сигурно очаквате да ви „забраним“ да пиете кафе и червено вино, да ограничите шоколада и изобщо да страните от всякакви оцветяващи храни. Не, няма да го направим. Когато зъбите се почистват качествено и професионално в специализиран център за това, човек може да се радва спокойно на малките си любими удоволствия.

Обърнете внимание и на разнообразното хранене като източник на полезни за здравето на зъбите хранителни вещества и минерали като калций, фосфор, витамин D и С, антиоксиданти.

Когато подкрепяте здравето на зъбите си отвън – чрез правилно почистване извършено от специалист в зъбната хигиена, и отвътре – чрез качествена храна, болезнените посещения при зъболекар ще намалеят драстично. Чудесно, нали!

а
Снимка: Dental Care Center

А ето какво ни споделя имплантологът и орален хирург д-р Бранимир Кирилов за целите на единствения в България специализиран център по дентална хигиена Dental Care Center, където превантивната грижа на пациентите е на първо място:

Целта ни е да ви покажем как правилно да се грижите за зъбите си, така че да предотвратите потенциални проблеми и да не се наложи да ходите при зъболекар. Екипът на центъра ще анализира и следи състоянието на зъбите Ви и така ще избегнете нуждата от сложни и скъпоструващи манипулации. Освен това нашата цел е да ви помогнем да живеете живота си без досадни ограничения и да се наслаждавате на хубавата храна и вино без угризения, че това ще коства на зъбите ви тяхната белота и здравина.

Ако все още имате въпроси и искате да се доверите на добър специалист за здравето на вашите зъби, то ние ви препоръчваме с две ръце центъра по дентална хигиена Dental Care Center, където ще откриете не само едни от най-добрите специалисти и апаратура, но и приятелско отношение и хубава обстановка, която ще допринесе освен за вашата красива усмивка, но и за доброто ви настроение.

д
Снимка: Dental Care Center

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти