Не яжте тези части от пилето!

Гастроентерологът Инна Мазко съветва да заложим на гърдите при избора на пилешко месо, тъй като тази част от птицата е с най-диетичното и вкусно месо, пишат от NOVA.

То съдържа по-малко химически добавки, които могат да се използват при отглеждането на пилета. А именно - хормони и антибактериални лекарства.

Тъмното пилешко месо обикновено се счита за по-вредно. Това е така, защото в областта на подбедриците и бедрата добавките при отглеждането на птиците се отлагат в по-големи количества, цитира думите на специалиста порталът KP.ru. Затова е препоръчително да избягваме консумирането на тези част от птицата.

Мазко също така отбеляза, че протеините от пилешко се усвояват по-добре, отколкото тези от свинското или говеждото.

Важно е да се знае, че месото на птицата е богато на витамини от група В. Неслучайно пилешкият бульон се препоръчва при настинки и други заболявания. Витамин В6, съдържащ се в птичето месо, поддържа имунната система, а витамин В5 подобрява метаболизма.

Подправки за печено пиле

Не пропускайте да почерпите кулинарно вдъхновение и от специалната ни рубрика Вкусно! 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти