Най-полезните плодове и зеленчуци през август

Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанските продукти, суровини и храни (MosGIK) съветват през август да се консумират пъпеши, дини и морски зърнастец (малки плодчета, използвани в древността за лечение на стомашни болести).

"За да напълните организма си с витамини, не пропускайте през август пресни череши, грозде и морски зърнастец. Изненадващо, в морския зърнастец се съдържат до 8% мазнини. В медицината маслото от морски зърнастец се използва за лечение на язви и други стомашно-чревни заболявания, посочват от MosGIK пред РИА Новости.

Ползите от динята, за които може би не знаете

Експертите съветват в горещото време да се включи в хранителния режим и диня – плод с високо съдържание на железни соли, идеално утоляващ жаждата. „Пъпешът и динята могат да доставят на организма липсващите витамин С и каротин“, казват експертите.

g
Снимка: iStock

Сливите и ранните сортове ябълки традиционно зреят през август. Голямото количество захари в тях определено няма да оставят безразлични почитателите на гурме. А за тези, които поддържат здравословен начин на живот, е необходимо да се отбележи високото съдържание на витамини и полезни макронутриенти в състава на тези плодове и техните хранителни свойства.

Прасковата - кралицата на плодовете

Последният месец на лятото ще зарадва и с много здравословни зеленчуци. Доматите, сладките чушки и патладжаните са основните компоненти на августовското меню. "И, разбира се, пресните картофи, богати на нишесте и витамин С. 300 грама картофи могат да задоволят 70-75% от дневната нужда на човека от витамин С", отбелязват от MosGIK.

g
Снимка: iStock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти