Коя е вълшебната билка на Афродита?

В гръцката митология се говори за растение, което след докосването от богинята Афродита започнало да действа като афродизиак.

Билката майораната е слагана във вино или сплитана във формата на венец, за даде на младоженците вечна любов. А тези, които не са открили любовта, са слагали стръкчета майораната под възглавницата си, за да сънуват бъдещата си половинка. Древните гърци също са смятали, че ако на нечий гроб поникне растението, покойникът се радва на вечен мир и щастие в отвъдното.

Билката има и редица полезни свойства за здравето. Може да помогне при  проблеми с храносмилателната ви система. Само ароматът може да стимулира слюнчените ви жлези, помагайки на храносмилателния процес, който започва в устата. Същевременно чаша чай от билката помага при гастроинтестинални проблеми, подуване и газове.

Майораната е изключително полезна за вашето сърдечно-съдово здраве, тъй като е богат източник на антиоксиданти. Може да помогне за възстановяване на баланса на женските хормони и за регулиране на менструацията.

Етеричното масло от майорана е отлично средство за облекчаване на чувствата на стрес и безпокойство. Освен за лечение на емоционална болка, етеричното масло от майораната е отлично средство за болка в мускулите, спазми и главоболие при напрежение. 

Подходяща е при бъбречни инфекции, хрема и липса на апетит.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти