Какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да дъвчете суров джинджифил всеки ден

Джинджифилът е добре позната и използвана подправка в кулинарията, но заедно с това е билка с широко приложение при редица здравословни оплаквания. Може да се яде в сурово състояние, варен, смлян или цял. 

► Сплотява семейството, лекува разбитото сърце: мистичните свойства на джинджифила

Дъвченето на джинджифил е полезно и здравословно според съветите на специалистите и Gotvach.bg. Коренът на растението е ефективен природен лек за редица често срещани оплаквания. Суровата подправка притежава изразен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект. Повечето хора са опитвали чая от джинджифил при разстроен стомах. Той успокоява гаденето и храносмилателните смущения.

Лесни съвети за подсилване на имунната система по време на пандемия

Ползите при дъвчене са по-големи, отколкото когато се употребява след термична обработка. Коренът на суровия джинджифил е по-вкусен и много по-полезен. Ето кои са основните ползи от него:

✔️ За болки в стомаха се препоръчва да се дъвче тънко парче от корена, подобно на дъвка. Когато вкусът вече не се усеща, парченцето се сменя с друго;

✔️ При гадене, включително по време на бременност, дъвченето на суровата подправка ще успокои стомашното смущение;

✔️ При липса на апетит също се препоръчва да се дъвче суров джинджифил. В него се съдържат съединения, които увеличават производството на стомашни сокове;

✔️ Дъвчене на корена от подправката с противовъзпалителна цел - това е основна причина за такъв избор, защото възпаленията са катализатор на много болести;

✔️ Дъвчене с цел отслабване - джинджифилът неслучайно се приема за магически корен заради съдържащите се в него гингероли и шогаоли. Тези свойства са полезни за биологичните процеси на организма. Те засилват метаболизма и намаляват нивата на холестерол в кръвта.

5 ползи за здравето, ако пиете чай всеки ден

Тъй като дъвченето на парче суров джинджифил може да се превърне в ежедневна практика, добре е да се разнообразява начинът на използването му.

Коренът може да се натроши в храната, с което ще се подобрят и нейните вкусови качества, а може да се приготви и джинджифилова вода и да се пие сутрин вместо вода с лимон или минерална вода преди закуската.

Ако ще се използва за отслабване, по-добре е да се консумира заедно с храната.

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти