Как тялото ти подсказва, че имаш нужда от магнезий?

Магнезият е минерал с огромно значение за здравето. Той поддържа функциите на клетките, помага за регулирането на калций, калий и натрий. Освен това, магнезият е важен е за дейността на мозъка и нервната система, костите, нормалната функция на сърцето и може да се намери в ядки, семена, зърнени храни, боб, зеленчуци и риба.

Недостигът на това вещество често води до нарушения на съня, безпокойство и хиперактивност. Магнезият е от жизненоважно значение за функционирането на гама-аминобутирова киселина. Тя действа като успокояващ невротрансмитер в централната нервна система.

14 богати на храни магнезий

Киселината спомага за пренасянето на нервните импулси в организма и влияе на начина, по който реагираме на стреса, контролирайки нивата на възбудимост и напрежение. Затова е добре да се поема магнезий преди лягане.

Недостигът на магнезий е все по-често срещано явление, но не е нужна лекарска експертиза, за да разберете, че имате нужда от него. Затова не пренебрегвайте знаците, с които организмът ни показва, че имате нужда от магнезий.

Вижте тук кои са признаците за недостиг на магнезий:

Признаците, че ти липсва магнезий

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти