Как да възстановим щитовидната жлеза и да активираме метаболизма си

жена огледало
Снимка: Pexels

Почти никаква промяна в начина на хранене, но рязко напълняване - със сигурност онези, които не са го изпитвали, ще кажат, че човекът си е похапвал повече и затова е качил голямо количество килограми.

Но истината за това е съвсем друга и лекарите я познават като състоянието на намалена функция на щитовидната жлеза.

Тази диагноза не е никак за подценяване и се случва, когато щитовидната жлеза не успява да произведе достатъчно количество хормони, които да служат за регулиране на метаболизма на тялото.

Симптомите обичайно включват увеличаване на теглото, умора, депресия, лоша концентрация, суха кожа и запек. Когато вече даден човек е преминал през заболяването на щитовидната жлеза, известно като хипотиреоидизъм, е добре след това да бъде по-внимателен по време на възстановителния период, особено ако приема лекарства. 

Хипотиреоидизмът се причинява от автоимунно заболяване, наречено "болест на Хашимото". Той има силен генетичен компонент, когато имунната система атакува щитовидната жлеза. Ако не се лекува, ще доведе до затруднения при загуба на тегло, но след като се третира адекватно това трябва да се подобри.

жена гора медитация
Снимка: iStock

Затова е важно в ежеднвеното меню на хората, преминали състоянието, да присъстват храни, подпомагащи ефекта на лекарството - храни, с които могат да се подобрят всякакви хипотироидните симптоми.

За да възстановим правилното функциониране на щитовидната жлеза и това да спомогне за по-бързото изгаряне на мазнините и активирането на метаболизма, е желателно да спазваме тези здравословни съвети:

Как да възстановим щитовидната жлеза здравословно

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти