
Овен ако не сте от хората, които не могат да докоснат храна, когато са стресирани, всички останали знаят колко успокояващо е хапването в напрегнати дни.
Така нареченото емоционално хранене няма нищо общо с глада или насищането – при него ядем, за да потиснем негативни емоции и да се почувстваме по-добре. Това явление зачестява покрай празниците – не само защото очакванията ни за тях са високи и искаме да компенсираме хубавите преживявания с хубава храна, но и просто защото изкушенията са навсякъде.
Те са изобилие както по време на служебни коледни партита, така и на събирания у роднини и приятели. Специалистите казват, че често дори не осъзнаваме, че емоциите са в основата на преяждането.
В такива случаи обаче отказът от храна не е добър вариант, затова е важно да усвоим няколко навика, с които ще развием по-здравословни отношения с храната, независимо кое време от годината е. A какъв по-подходящ момент да започнем от празничния сезон?
Прочети още:
- Фаталните последици при липса на магнезий: всяко известно заболяване е свързано с него
- Как и защо се накисват бадемите?
- С кои храни на 70 ще имате ум като на 20
- Защо трябва да ядем повече портокали през зимата?
- Ако много ви се пие кафе, сигурно ви липсва нещо…