Йога за по-добър сън

Йога за по-добър сън
Снимка: Личен архив

Има толкова пози в йога, които могат да подобрят съня ви. И това е така, защото йогата като цяло премахва напрежението и безпокойството – най-честите причини за разстроен сън. Да се намалят тревожността и хилядите мисли, които вечер изплуват в ума ви, е напълно възможно. Особено, ако ги съчетаете и с премахването на физическата умора. Избрах да ви покажа моите любими асани за “лека нощ“. Ако искате ефектът да е по-голям, просто практикувайте йога редовно.

Започнете с “котешки гръб“. Отлично упражнение за гъвкавост на гръбначния стълб и сваляне на напрежението от гърба. Също така подобрява храносмилането, кръвообращението и отпуска ума.

Застанете на колене и длани.

Направете около десет повторения със собствено темпо.

Продължете с "крокодилски извивки".

Направете няколко повторения с единия, после с другия крак, като отлепяте таза от пода за по-добри извивки. Вдишвайте, когато коляното сочи тавана и издишвайте, когато отива към пода.

Ако сте по-гъвкави, направете поза “свещ“ или просто постойте с вдигнати и подпрени крака на стена.

Направете и масаж на гърба, като прегърнете коленете и се залюлеете в дясно и в ляво.

После с малко по-голямо засилване напред и назад.

Завършете с релаксираща поза. Подходяща е поза “дете“. За нея трябва да легнете по очи, като коленете ви са сгънати под вас и допират гърдите, а ръцете са отпуснати напред или до краката. Но аз ви препоръчвам направо да легнете по гръб в леглото и да раздалечите краката, а ръцете да обърнете с длани нагоре. Опитайте да отпуснете всяка част от тялото ви, като започнете от ходилата на краката и стигнете чак до главата. Мислете за нещо приятно.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти