Създаден за Biolectra

Имала ли е Спящата красавица магнезиев дефицит?

От сън спомени няма, казвали хората, но ако ги питаме тези хора хубаво ли ще им е да не могат да спят, да се будят по три пъти на нощ, да се въртят, пуфтят и да стават сутрин още по-изтормозени и уморени, знаете ли какво ще кажат? Ще кажат, че  е отвратително да не се наспива човек и че този, дето е измислил това за съня и спомените, е напълно изкукал.

Жените обаче това си го знаем, особено когато вече имаме деца и сънят се е превърнал отдавна в дефицитно щастие. Да се наспиваш качествено не е някакъв каприз, егоизъм или далекоизточна практика за дълъг живот.

Това е базово условие да бъдем здрави и адекватни хора, които имат енергия и желание да търчат през живота и да се справят с всяка трудност, която им застане на пътя. Или айде, не всяка – няма да ни помогне да преборим мечка в гората, но за почти всичко останало е жизненоважно условие за успех.

Какво се случва с тялото ни, когато системно не си доспиваме или спим зле?

Като начало, да кажем защо най-често не спим добре. Ами...защото сме стресирани! Хаха, каква изненада, а? Стресът сам по себе си е необятен и веднага ни отнема почивката и комфорта на хубавия сън, но ако има нещо, което може да го държи под контрол, това е магнезият. За съжаление, именно стресът извлича магнезия от изтощените ни клетки и го изхвърля през урината и потта, а ние оставаме без каквато и да е способност да се борим с нервите си, тревожността си, апетита си и умората си.

Ако сте внимавали, значи вече сте разбрали, че се получава омагьосан кръг – магнезиевият дефицит причинява проблеми със съня и стрес, стресът ни причинява магнезиев дефицит и направо може да ни се завие свят от толкова липси и изтощение!

За щастие, все повече жени са наясно, че трябва да суплементират с магнезий за добър неврологичен тонус и хубав сън. Магнезият играе ключова роля в производството хормона на съня – мелатонин, и когато нивата му в организма са ниски, тоест – не спим, това води до какви ли не други оплаквания - риск от метаболитни нарушения, хормонален дисбаланс, психоемоционални заболявания.

щастие
Снимка: iStock

Системното недоспиване пък изстрелва в Космоса хормона на стреса – кортизол, както и хормона лептин, който регулира апетита, и в резултат сме все по-стресирани и гладни, и започваме да се тъпчем неконтролируемо с вафли, кроасани и други високовъглехидратни продукти. Това пък води до бързо покачване на мазнините и ето ни – няма и месец откак не спим добре, и вече сме пет кила отгоре под формата на мазнина и със сенки под очите, които почти стигат до глезените.

Сами разбирате, че това не е някаква Спяща красавица, а точно обратното – една Изнервена, едра красавица, която крещи по хората в задръстването, докато яде шестата си баница за деня.

И тогава на ход идва магнезият, защото то не си е работа да препускаш по улиците в този вид. Нужна е спешна намеса, която да ни приведе отново в човешко състояние, да ни позволи да спим и да върне хормоните по местата им. За целта трябва да оставим настрана вафлите и шоколадите, и веднага да грабнем стъклена чаша, в която да сипем вода, а в нея да разтворим таблетка Biolectra 243, който осигурява най-високо съдържание магнезиеви йони в 1 таблетка.

Изпийте я веднага за непосредствено повлияване на симптомите на стрес – тревожност, нарушения в съня и умора. Ако прецените, че дефицитът ви е тежък, може да разтворите и втора таблетка след няколко часа. Магнезият ще има висока бионаличност през цялото денонощие, което преведено на нормален език означава по-малко или никакво будене през нощта, спиране на мускулните крампи и регулиране на психоемеоционалното състояние.

И не че искаме да се шегуваме с милата Спяща красавица, но, честно казано, ако не знаехме приказката, бихме се хванали на бас, че си държи в някое чекмедже поне пет опаковки Biolectra.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти