Храни за бели зъби

Храни за бели зъби
Снимка: Thinkstock

Красотата и здравето идват отвътре, факт. Това важи и за белотата на зъбите.

Ако искате да имате искряща усмивка и зъбки, бели като гъбки, ползването на подходяща паста и вода за изплакване далеч няма да е достатъчно. От голямо значение е с какво е пълна чинията ви.

От Bellasugar.com дават няколко предложения на храни, които са полезни за целия ви организъм, но най-вече ще помогнат на зъбите ви да бъдат бели.

Портокали и ананас
Освен, че са пълни с витамин С и фибри, а освен това са вкусни, те съдържат и голям процент от ензима бромелаин, който действа като натурално почистващо средство за петна.

Редовното хапване на храни, съдържащи бромелаин, като портокали и ананас ще предпази зъбите от бързо натрупване на плака и зъбен камък и ще спомогне за по-слабото им оцветяване.

Ягоди
Толкова вкусни и толкова полезни! Освен всички полезни вещества, които съдържат, ягодите имат и високи нива на ябълчена киселина, която помага на зъбите да бъдат бели като слонова кост.

Освен да ядете ягодите, можете просто да ги размажете по зъбите си и да ги оставите за малко така, за да подействат като избелващо средство.

Ябълки, целина и моркови
Хрупкавите зеленчуци са природен начин за почистване на зъби, освен това хрупайки ги, вие подобрявате и кръвообращението и заздравявате венците.

Млечни продукти

Сирене за бели зъби, както са ни учили бабите ни, не са просто празни приказки. Млечните продукти са богати на калций, който е от основно значение за здравината на костите. Освен това протеинът, който се съдържа в киселото мляко, предпазва зъбите от образуването на плака.

Все пак, колкото и разнообразни и здравословни храни и напитки да консумирате, не бива да спирате посещенията си при зъболекаря. Не чакайте нещо да ви заболи, за да отидете в стоматологичния кабинет.

Посещавайте го на шест месеца или поне веднъж годишно (за възрастни, децата трябва да се водят на контролни прегледи доста по-често), за да сте сигурни, че всичко в устата ви е наред.

При наистина жълти зъби е най-добре да се консултирате с вашия стоматолог как да ги избелите ефективно и дълготрайно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти