Ръцете издават редица заболявания

Състоянието на ръцете не се определя единствено от грижите, които полагаме за тях. Според знанията, на които източната медицина се основава и по начина на техния външен изглед, може да се определят не малък брой заболявания на тялото.

Така например, ако по горната част на ръцете ни са се появили кафяви петна, то това не означава на всяка цена пигментация, свързана с напредването на възрастта, а е твърде вероятно да имате проблеми с жлъчката.

Перманентно зачервените длани пък са знак за завишени стойности на токсични вещества в черния дроб, предпоставка за хепатит. Жълтият цвят на дланите също е белег, че са налице изменения в черния дроб или жлъчката.

Ако по ръцете ни се появят "мраморни рисунки", то това по всяка вероятност означава, че имаме разстройство във вегетативната нервна система.

Лющенето на кожата, сухотата и беленето са признак за липсата на витамините А и D в организма. Внимание трябва да се обърне и на това, че ако олющените от кожата люспи са с големи размери, най-добре е да се потърси съвет от дерматолог.

Едни от най-честите симптоми, свързани със състоянието на ръцете - тяхната постоянна студенина, говори за липса на витамин В3 (ниацин) в тялото, която може да доведе до смущения в периферното кръвообращение.

Противоположното явление - горещите длани - са признак за затруднения, които черният дроб изпитва в процеса на детоксикация.

Ако повърхността на ръцете е влажна, по всяка вероятност става дума за хиперфункция на щитовидната жлеза.

Честото изтръпване на кутретата, от своя страна, е знак за сърдечно-съдови проблеми, а на палците - за нарушения в дихателната система.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент