Дихателният метод, с който ще възстановите енергията си само за 5 минути

При съвременния ритъм на живот психиката ни често бива претоварена с емоционални преживявания, а това може да доведе до загуба на способността за почивка и възстановяване. Мнозина започват да пият антидепресанти, които изкуствено успокояват, но имат странични ефекти при продължителна употреба.

Затова от сайта Енергетика ни съветват да опитаме един простичък метод, наречен квадратно дишане, който не изисква много подготовка

Смята се, че квадратното дишане се практикува от древни времена, а в източните практики се използва за бързо превключване от емоционално възбуда към спокойствие и умиротворяване. При няма противопоказания.

Техниката се състои от 4 такта: вдишайте, задръжте дъха си, издишайте, задръжте дъха си. Отделните тактове трябва да бъдат изпълнявани в еднакви пропорции, тоест, с равно времетраене. При практикуването на техниката може да сме седнали или изправени, а дишането трябва да е равномерно.

Изпълнете дълбоките вдишвания и издишвания за 1 до 2 минути. Дишайте бавно и плавно. След това, докато вдишвате, започнете мислено да броите „едно, две, три, четири“.

Задръжте дъха си, като продължавате да броите „до четири“ със същото темпо, така че периодът от време да е същият. Издишайте пак на четири. Отново задръжте дъха си, докато продължавате да броите до четири.

Препоръчително е да правите упражнението всеки ден от 5 до 15 минути. Ползите от тази техника вижте в галерията тук:

Ползите от дихателния метод „квадратно дишане“

Можете да изпълнявате квадратното дишане по всяко време. Ще ви отнеме не повече от пет минути, за да се успокоите и възстановите енергията си, но можете да го правите за неопределено време.

Ако изпитвате симптоми като повишен сърдечен ритъм, налягане в гърдите и неравномерен сърдечен ритъм, вашият организъм най-вероятно е претоварен и има нужда от почивка.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти