Цветната диета: как да се храним здравословно с цветовете на дъгата

диета дъга
Снимка: iStock

Диетата на дъгата е вдъхновена от здравословното хранене тенденция, според която трябва да консумирате цветни плодове и зеленчуци в червено, оранжево, жълто, зелено, лилаво и бяло.


Повечето диети изискват да ядете по-малко и да страдате повече, като крайната цел е бърза и неустойчива загуба на тегло. Не и диетата на дъгата! Вместо да изключвате хранителни групи, тази положителна за здравето диета иска да добавите повече цветове към избора си на храна.

„Яжте дъгата“ е мантрата и всичко, което трябва да направите, е да добавите повече цветни растителни храни към храната си.

Цветните храни, които обикновено са плодове и зеленчуци, съдържат много витамини и антиоксиданти, от които се нуждаем. Наред с поддържането на добро здраве, хранителните вещества в зеленчуците и плодовете работят заедно за предпазване от рак, сърдечни заболявания, загуба на зрението, хипертония и други заболявания. Увеличаването на плодовете и зеленчуците в диетата ви е чудесна стъпка към подобряване на здравето ви.

Така че, вместо да забранявате въглехидратите, глутена, мазнините или месото, просто трябва да включите някои плодове и зеленчуци в седмичната си диета.

Можете да си запазите тази страница, за да използвате лесно принципа на цветовете, неависимо дали сте в супермаркета, в кухнята или на трапезата. С тази диета се свиква лесно: за нула време ще влезете в ритъма ѝ.

Продължете в галерията, където сме описали различните видове цветни храни, ползите им и премерно меню, което можете да използвате.

Диетата на дъгата: лесно, просто, цветно и вкусно!

 

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти