Билката стевия - естествен подсладител, който лекува зависимости

Билката стевия е известна в различни точки на планетата още като сладка трева, медена билка, сладко листо.

Сред населението на Южна Америка столетия наред е била използвана в прясно състояние – листата се добавят директно в билкови отвари.

Удивителната стевия има много по-изразено подслаждане от захарта.

Силата на извлечените от листната маса гликозиди е 300 пъти по-голяма, при това – без да има негативно отражение върху баланса на кръвната захар и инсулина.

Стевия като заместител на захарта

Днес е известно и доказано, че с помощта на стевия може да се получи ефект на подслаждане без рисковете, присъщи на бялата захар (захароза).

Ефектът на подслаждане се постига с много малки количества заради силното въздействие.

Истината е, че подслаждането със стевия позволява нормална обмяна на веществата без участието на инсулин и без натоварване с излишни калории.

Снимка: Thinkstock

При висок холестерол

При висок холестерол е препоръчително използването на стевия. Доказано сладкото растение неутрализира и намалява стойностите на лошия холестерол и подобрява еластичността и пропускливостта на малките кръвоносни съдове.

Като добавим и това, че чрез стевия може успешно да се стопят мастните депа и да се постигне редукция на килограмите – ясна е ползата за сърдечно-съдовата система като цяло.

Снимка: Thinkstock

Подсилване на имунната система

Съдържанието на необикновената билка стевия я прави незаменимо средство за балансиране и укрепване на имунната система.

Уникално е съчетанието на витамините А, С, В1, В2, на аминокиселини и антиоксиданти, полезни полизахариди и растителни липиди.

Лечебните свойства на вълшебнните и вкусни малини

Сокът от ряпа - невероятно лековит!

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент