7-те полезни свойства на вкусната ряпа

Ряпата е зеленчук с много лечебни свойства. Без значение дали е бяла, червена или черна ряпа, тя е изключително полезна за организма. Доказано е, че тя стимулира дейността на жлъчката и много успешно се е използвала открай време и като сироп против кашлица.

Редовното консумиране на прясна ряпа има и отличен ефект върху нервните състояния, предизвикани от ежедневния стрес, а също тонизира и се бори успешно с депресивните състояния

ряпа
Снимка: Thinkstock

Днес ви представяме и още цели 7 полезни свойства на ряпата, които може би са малко известни:

1. Ряпата съдържа микроклетки, органични киселини, въглехидрати, флавоноиди, протеини и стероли.

2. Семената на ряпата съдържат есенциални и мазни масла, линоленова и линолова киселина.

ряпа
Снимка: Thinkstock

3. Ряпата е богата на витамин С, който е отговорен за целостта на стените на кръвоносните съдове и подобряване на процеса на храносмилане.

Кои са останалите супер свойства на ряпата, вижте в галерията ни ТУК >>>

Вижте още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Какво чудо искате да ви се случи най-силно?

Абонамент