„Причините за болестите са в безделието и гнева!“: 6 заповеди за дълголетие от Авицена

двойка
Снимка: iStock

Живял преди почти 10 века, Авицена е лекар и учен, в чиито рецепти и съвети мнозина се вслушват и до днес. Той е един от първите, които създават лекарства на основата на билки. Многократно ги тества върху себе си и своите ученици, разказват от Енергетика.

Пълното име на великия лечител e Абу Али Хюсеин ибн Абдула ибн ал-Хасан ибн Али ибн Сина, но за мнозина е по-лесно да го наричат ​​Авицена. Той е роден близо до Бухара и е посветил целия си живот на изучаването на човешкото тяло, бил е придворен лекар на много владетели от Изтока.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bookstagram | melek (@mellibrary) on

Авицена е написал повече от 400 книги, а в продължение на повече от половин век неговата книга „Канон на медицината“ се смята за Библията на всеки лекар.

Той първи осъзнава, че редовните физически упражнения са от полза за подобряване на здравето, а също така е бил убеден, че за болния човек е по-фатална не болестта, а страхът от нея.

Ето защо според Авицена лекарят трябва не само да лекува, но и да вдъхва увереност на пациента. Той разглежда медицината от гледна точка на философията и математиката, като казва, че изцелението е добавяне и отнемане: отнемане на всичко, което е вредно за човека, добавяне на това, което е полезно.

Древният лечител възприема болестта не само като неизправност в тялото, но и като заболяване на човешкия дух. Няма болест, за която да няма лечение, освен ако не става дума за липса на воля, смята Авицена.

Прочетете шест от неговите убеждения, които да последвате за дълголетие, в галерията долу.

6 правила за дълголетие от Авицена

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти