5 признака, че може да имате проблем с щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза се намира в основата на шията и произвежда хормони, които влияят на метаболизма, апетита, храносмилането, плодовитостта, овлулацията и зачеването.

За правилното функциониране на щитовината жлеза трябва да се приема достатъчно йод. Затова и солта се йодира допълнително - като превантивна мярка срещу недостиг на този елемент.

Нарушенията в работата на тази жлеза могат да се получат и от замърсената околна среда, повишения радиационен фон, съвременния начин на живот с високи нива на стрес и негативни емоции, нездравословния начин на хранене, както и нелекувани хронични възпалителни процеси.

Нарушенията във функцията на щитовидната жлеза се откриват трудно, защото болните често отдават симптомите на преумора и напрежение в работата или на нередовния начин на живот.

Ако не се лекува своевременно, щитовидната жлеза може да стане причина за сърдечно-съдови проблеми и други сериозни заболявания.

В галерията тук вижте няколко симптома, които показват, че е добре да посетите личния си лекар за контролен преглед:

5 признака, че може да имате проблем с щитовидната жлеза

Статията има информативен характер и не замества консултацията с лекар! За всякакви проблеми и въпроси, свързани със здравето ви, се консултирайте със специалист!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти