100 клека за 1 месец – как се променя тялото ни?

В последните няколко години един от големите трендове, свързани с фигурата, е не просто да имаме добре оформено и атлетично тяло, но сякаш се акцентира особено много върху стегнатите бедра и задни части на дамите.

Първо Джей Ло беше със супер пищно на фона на останалите звезди дупе, след това се появи кланът Кардашиян, който затвърди тенденцията и накрая звезди като Ники Минаж ни показаха, че размерът на дупето може да бъде и тоооолкова голям.

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Истината е, че за Лопес и Бионсе да речем сме почти убедени в натуралността на задните части, предвид корените им и гена, който имат. Но за Кардашиян, Минаж и други нашумели звезди с големи дупета са изписани научни трудове на тема „Истински или не са задните части на тези звезди”.

Оказва се, че най-удачният и лесен вариант да се сдобием със стегнати и секси задни части май са така нашумелите напоследък клекове. Това е може би най-простичкият и суперефективен начин да се сдобием с мечтаните форми. А и е супер бърз, затова наистина нямаме оправдание да не се погрижим за тялото си. За ползите от ежедневните клекове ни показва и разказва Наталия от влога Natali’s Beauty.

g
Снимка: Thinkstock

След като постига мечтаните килограми, тя решава да се предизвика и в рамките на месец да прави по 100 клека на ден, за да види какъв ефект ще има това върху тялото й. 

Тя споделя че най-важното при клековете е да не се бърза и да бъдат изпълнявани правилно.

g
Снимка: Thinkstock

Тайната на ефективните клекове е следната:

1. Разкрачът трябва да е малко по-голям от ширината на раменете с пръсти леко извъртяни навън.

2. Главата трябва да е изправена, а погледът – малко над хоризонта.

3. Гърбът трябва да е в нормалната си извивка – не се прегърбвайте, но и не се пъчете прекалено.

4. Коленете не трябва да се събират едно към друго при клековете.

5. Дълбочината на клека се определя от момента, в който започнете да се прегърбвате. Клякайте контролирано и концентрирано.

Хубавото на клековете е, че няма нужда от стотици уреди, за да ги изпълняваме. Мека земя и 2 гирички са напълно достатъчни.

g
Снимка: Thinkstock

Какво се случва с тялото ни само за 1 месец и 100 клека на ден – вижте във видеото!

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти