Вечният спор: майка на момче срещу майка на момиче

Майките често влизат в дебати, понякога дори в нездравословни спорове в желанието си да убедят отсрещния в онова, в което вярват. Хубавото, което можем да извлечем от тях? Полезни съвети, нови идеи и концепции от споделения опит. Да, всяка има мнение, което може да защити на базата на това, през което е преминала, от първо лице. Но и всяка има какво да научи от другата.

В новия епизод на „Ох, на мама! Podcast” разбираме какви са гледните точки на майка на момче и майка на момиче – главният редактор на Ohnаmama.bg Наталия Такова-Мазгарева (майка на 2 момчета) и главният редактор на Edna.bg Вяра Иванова (майка на момиче).

Но първо: Да станеш родител е най-прекрасното преживяване и пожелаваме на всеки да е благословен със здраво бебе, независимо дали е момче или момиче. И както да имаш момиченце е невероятно, има и няколко причини, поради които да си "мъжка майка" е страхотно.

Например:

Невероятните позитиви да имаш дъщеря

Най-добра приятелка завинаги

Да имаш малко момиченце дава на мама по-добро разбиране за това как се чувства, защото всички майки някога са били малки момичета. Връзката между майка и дъщеря е едно от най-ценните неща. Докато расте, майката ще може да се свързва повече с дъщеря си. Освен това майките могат да успокоят момичешките страхове, притеснения и да й помогнат, като й дадат подкрепата, която само друга жена може.

Мама може да бъде модел за подражание

На майките се предлага чудесен шанс да бъдат модел за подражание на своите малки момиченца. Отглеждането на силна дъщеря, която може да отстоява своите вярвания, е важно и никой не може да даде по-добър пример от мама. 

Малката принцеса на татко

Таткото е първият герой и първата любов на малкото му момиченце. Бащата играе специална роля в живота на дъщеря си - има възможността да я научи още от ранна възраст, че е безкрайно специална.

майка дъщеря
Снимка: iStock

Вълнуващото приключение да имаш син

Като майка, вие ще бъдете най-любимият човек на вашето момче 

Той ще мисли за вас като за своя първа любов и своя кралица, дори когато порасне. Въпреки че вашето момче може да е грубо навън с другите, то винаги ще бъде сантиментално към вас. И тук е важно да разберете, че имате шанса да научите сина си да израсне като джентълмен. От вас вашето малко момче ще научи ценностите как да се отнася с една жена, как да се държи с другите и как да бъде мъж, когото партньорката му един ден ще се радва, че има в живота си.

Ще се гмуркате в приключения ежедневно

Да имаш момиченце е не по-малко приключение, но с момчетата... е различно изживяване. Те ще играят в калта и ще ловят червеи, а вие също можете да опитате всичко заедно с децата. Може да станете свидетели на неща, като състезания по най-дълъг скок или кой може да напъха повече ягоди в устата си. Освен това ще разберете и много за интересите на противоположния пол. 

майка дете син
Снимка: Istock

Вашето момченце също ще бъде емоционално

Вашето момченце може да е корав човек на детската площадка, но ще разберете, че момчетата също са чувствителни. В някои случаи може да сте единственият човек, който ще успее да види „по-меката“ страна на характера му. Всеки път, когато вашето момченце се сгуши до вас, ще видите колко любящо и мило е то, докато ви казва колко много ви обича. Ще изпитате и сладките малки неща, които то може да направи за вас, като вдигане на торби с хранителни стоки, помагане в кухнята и дори да се грижи за вас, когато сте болни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти