Трогателното писмо на един баща към синовете му: "Ако обичате една жена, кажете ѝ го!"

баща синове деца
Снимка: Thinkstock

Скъпи момчета,

мисля, че най-сетне дойде времето да проведем "онзи" разговор. 

Не, нямам предвид разговора за това как се раждат бебетата или неудобния разговор за секса, който имахме, когато бяхте тийнейджъри и аз бях по-засрамен и от вас, осъзнавайки, че всъщност правите повече секс от мен и всичко ви е ясно.

Този разговор е по-важен, защото вие сте пораснали, а пък аз съм остарял (това е страхотно за вас и не толкова чудесно за мен). Този разговор е за най-важното нещо в този живот. Знам, че ще ви прозвучи ужасно клиширано, но ме изслушайте, защото един ден ще разберете колко съм бил прав. Никой не отдели от времето си, за да ми каже тези неща, когато бях млад и се надявам, че ще поправя тази грешка с вас.

баща синове деца
Снимка: Thinkstock

Този разговор е за любовта. Знам, че вече сте опитали от сладко-горчивия ѝ вкус, но знам, че има още много неща, които не знаете за нея. Това е типично за момчетата.

Първото нещо, което трябва да знаете, е много просто. Никога не приемайте любовта за даденост. Тя не идва много често в живота ни, ето защо, когато дойде, трябва да я цените и да я приемате като съкровище. Няма да ви е трудно в началото, защото всяко начало в любовта е прекрасно, но с времето нещата ще стават по-трудни. Не пускайте любовта да си отиде така лесно, борете се за нея!

Второто нещо, което трябва да знаете е, също е много просто. Когато откриете жена, която обичате, кажете ѝ го! Не бъдете от онзи тип мъже, които се държат като идиоти, крият чувствата си и не изразяват емоции. Казвайте "обичам те" всеки ден, преди да си легнете и след като се събудите сутрин. В повечето случаи ще чувствате, че думите извират от сърцето ви. Понякога няма да се чувствате толкова влюбени, но изричайте тези думи. Изричайте ги!

баща синове деца
Снимка: Thinkstock

Третото нещо, което трябва да знаете, също е простичко като първите две. Оставете любовта да диша свободно. Когато намерите човек, който обичате и той ви обича също толкова силно, не го притискайте твърде много към себе си. Ще трябва да се научите кога да стискате здраво и кога да пускате любовта на свобода. Най-добрият съвет, който мога да ви дам в момента, е да държите любовта здраво, когато мислите, че трябва да я пуснете и да я пускате да диша, когато смятате, че трябва да я държите здраво.

Най-важното е, че всички тези съвети са много простички и очевидни, но са и ужасно трудни за изпълнение. Пиша ви това писмо, защото искам да имате повече любов в живота си, отколкото аз имах в моя. И запомнете още едно нещо - любовта е проста, ние я правим сложна.

С обич, 

татко.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти