Страхът удължава родилните мъки

Страхът удължава родилните мъки
Снимка: Thinkstock

Жените, които изпитват страх от раждането, сами удължават продължителността на родилните мъки, трърдят последните изследвания на норвежки учени, пише всекидневникът "Ню Йорк Таймс".

Норвежките изследователи оценяват страха от раждането чрез 33 въпросника, попълнени през 32 седмици от бременността на участничките. От изследването са изключени жени с многоплодна бременност, седалищно предлежание, преждевременно раждане и изборните цезарови сечения. Останалите дами са 2,206.

Най-честите фактори, които причиняват стаха от раждането са: използването на лекарства за ускоряване на предродилните симптоми; фактът, че раждането е първо; предното раждане е било конвенционално, но с употребата на инструменти.

Всички жени, които са определили чувството, което изпитват, знаейки, че им предстои раждане, като "страх", са с отчетени средно 47 минути по-продължителни мъки

На въпросът "Защо се случва така?", научният тъководител на изследването Саманта Салвесен Адамс, изследовател в Университетска болница Акерсус в Лоренског, Норвегия, отговаря, че не знаят със сигурност, но могат да предложат две вероятни теории.

Тъй като нивата на хормоните на стреса са високи, се увеличава вероятността на спад на интензитета и честотността на контракциите. Второ – учените смятат, че жените, страхуващи се от раждането, би трябвало да започнат нов вид комуникация с медиците, които се грижат за тях.

По-добрият вариант е да се работи над проблема предварително, отколкото да се чака приближаването на термина, когато нивата на тревожност се повишават изключително много.

Започнете борбата със стреса още сега с йога за бременни и музикотерапия!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти