Спорт и забавление за цялото семейство

Спорт и забавление за цялото семейство
Снимка: Thinkstock

Семейните спортове са добър начин деца и родители да прекарват времето си заедно, насърчавайки физическата активност, но и подпомагат комуникацията между всички членове на семейството. Когато спортуват заедно, честите конфликти между родители и деца се намаляват и семейния живот може да стане по-малко стресиращ.

Трудно е да се организират и синхронизират общи спортни и забавни активности, когато всеки член от семейството има различни интереси и свой график в забързаното ежедневие.

Но с малко планиране и организация, можете да се насладите на свободното  време, което да прекарате заедно и същевременно да се погрижите за здравето на цялото семейството.

Ето няколко идеи за спортни и здравословни дейности, като и различни забавления, които можете да предприемете заедно с вашите деца:

Плуване
Плуването е винаги сигурен начин за забавление на децата. Всъщност, трудността е да ги убедите да излязат от басейна. Плуването е отлична семейна дейност, защото е много забавна и всеки може да участва, независимо от своето собствено ниво. Един час в басейна може да изгори до 300 калории, както и да помогне за укрепването на горната част на тялото, да подобри работата на сърцето, белите дробове и всички основни мускулни групи в тялото. Плуването е универсален спорт, който осигурява една добра тренировка и емоции за цялото семейство.

Колоездене
Има все повече и по-безопасни колоездачни маршрути на места, които са без интензивен трафик за семейно и приятелско колоездене.  Предимство е, че децата на всички възрасти могат да карат колело. Дори ако вашите деца са твърде малки, можете да си купите детски седалки, така че можете да се насладите на заниманието заедно. Най-важното е, че колоезденето е една чудесна здравословна дейност на открито и  цялото семейство може да изживее по най–добрия начин тези мигове заедно.

Допълнителен бонус е, че колоезденето е един приятен начин да се погрижите за вашата фигура, тъй като се изгарят между 200 и 800 калории на час. Способства за укрепване на сърцето, белите дробове и мускулите на долната част на тялото и костите

Ходене
Като лесен семеен фитнес, ходенето е на върха в класациите. Ходенето е най-простият от всички здравословни дейности, не струва нищо и може да се практикува почти навсякъде.

Семейна разходка по улиците на града, в парка или в планината в продължение на няколко часа ще ви умори, но и ще донесе множество ползи за здравето. Това е едно добро упражнение за сърдечно-съдовата система, укрепване и тонизиране на краката и ще помогне за изгарянето на около 100 калории на час. За да провокирате допълнителен интерес от децата, можете  да включите търсене на съкровище или игра с награди за разпознаването на различни видове от флората и фауната, които те виждат.

Семейни игри на открито
Независимо дали става дума за игра на криеница, гоненица, подхвърляне на фризби, тенис на маса или народна топка в парка, бъдете сигурни, че вие и вашите деца няма да се уморят или отегчат. А покрай веселата забава, вие със сигурност ще изразходите много енергия, както и доста калории. Уверете се, че всички членове на семейството могат да се включат, така че всеки да има възможност да се упражнява и да не се чувства пренебрегнат.

Семейните забавления облекчават стреса. Знаем, че ние възрастните се нуждаем от освобождаване от стреса, но също така от това се нуждаят и децата. Те са стресирани от уроците в училище, взаимоотношения с приятели и родители и други нормални стресови фактори в детството. Играта и участието в релаксиращи дейности е чудесен начин да изпуснат парата.

Съвместните спортни занимания  и игри укрепват семейните връзки. Времето, прекарано заедно изгражда интимност в живота ни. Децата се чувстват обичани, ценени и достойни за внимание. Колкото повече време прекарваме заедно, толкова повече можем да се опознаем един друг.

Това ни помага да се чувстваме по-близки като семейство. Когато играем заедно, когато се смеем и се радваме на живота заедно, тези емоционални чувства укрепват нашите семейните отношения.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти