От „Искам бебе“ до „Как да оцелеем“: Експерти отговарят на Събитието на "Ох, на мама!"

събитие
Снимка:

Девет водещи експерта в три тематични панела и двама родители, които ще задават точните въпроси. Това ни очаква на първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО Събитие на „Ох, на мама!“ за бременни и родители, което ще се проведе на 19 май 2024 г. в Event Space 2020, гр. София.

Водещи на събитието ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева и писателят Георги Блажев. 

!!! Местата са ограничени, а пълна програма и бърза регистрация можете да направите ТУК

Събитието е разделено логически в три панела – Бременност, Новородено и Дете и събира най-важната информация за бъдещи и настоящи родители на едно място.

Темите са:

ПАНЕЛ БРЕМЕННОСТ:

семейство
Снимка: iStock

1. “Искам бебе“ – всичко за зачеването
Лектор: д-р Даниел Ставрев, акушер-гинеколог
Как да се грижим за тялото си за по-големи шансове за бебе, как да процедираме при проблеми със забременяването – стъпка по стъпка и какви са първите признаци на бременност – ще ни разкаже д-р Даниел Ставрев.
ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК

2. Проследяване на бременността – от А до Я
Лектор: д-р Мажена Панова, акушер-гинеколог
Какво включва всеки преглед при проследяващия акушер-гинеколог - т.нар. женска консултация по време на бременността? И препоръки за протичане на бременността, опазване на нейното здраве и това на развиващото се бебе ще даде д-р Мажена Панова.
ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК

3. Естествено раждане и секцио – как да решим?
Лектор: Динка Негалова, акушерка
Как да родя? Естествено раждане или секцио? Какви са етапите на естественото раждане, какво се случва в родилна зала и след това? На тези и много други въпроси отговаря Динка Негалова.
ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК

ПАНЕЛ НОВОРОДЕНО

семейство
Снимка: iStock

1. Началото на кърменето – полезни съвети
Лектор: Ася Демирева, консултант по кърмене
Ася Демирева е тук, за да ни разкаже най-важното за този важен емоционален и физически контакт между майка и бебе. Наред с естествените процеси, тя ще засегне и някои по-често срещани казуси, с които дамите се сблъскват, за да им вдъхне увереност, че всичко ще е наред.
ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК

2. Първи стъпки в захранване на бебето: Съвети от педиатър
Лектор: д-р Андрей Гончаров, педиатър
Как да разберем, че е настъпил моментът за захранване? Какви са различните методи за въвеждане на храната в живота на мъничето? Как става захранването, с какви храни е подходящо да стартираме, с кои да внимаваме и как да избегнем грешки? Ще ни разкаже д-р Андрей Гончаров.
ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК

3. Грижа за кожата при бебета и малки деца
Лектор: д-р Зорина Петрова, фармаколог
Новородените бебета имат нежна кожа, която има своите специфични нужди. Изключение не правят и децата. Как да се грижим за кожата на мъниците, за какво да следим при кожни раздразнения и как да се справяме в специфични ситуации – ще ни разкаже д-р Зорина Петрова.
ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК

ПАНЕЛ ДЕТЕ

семейство
Снимка: iStock

1. Първи грижи за детските зъбки
Лектор: д-р Анжела Стоименова, стоматолог
Как да поддържаме детската усмивка здрава – всичко важно на едно място – ще ни разкаже детският стоматолог д-р Анжела Стоименова
ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК

2. Семейството и как да оцелеем в него?
Лектори: Ивета Рангелова и Биляна Котева, семейни терапевти
Истината е, че в семейния ни живот се сблъскваме с няколко така наречени задължителни кризи, които са почти неизбежни. Една от тях е появата на дете в семейството. Как се адаптираме това колкото вълнуващо приключение, толкова и предизвикателство за двойката, ще ни разкажат Биляна Котева и Ивета Рангелова.
ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК

3. Майчинство и права – въпроси и отговори
Лектор: Мария Маринова, HR специалист
Родителството е едно от най-вълшебните неща, които ти се случва, но и едно от най-важните, променящи живота ти напълно. Наред с всичко друго, следва да сме наясно и с нашите права и задължения, които имаме – като бременни, като майки, като бащи. Мария Маринова е тук, за да ни разкаже всичко важно в най-подробни детайли.
ЗАПИШИ СЕ ЗА ЛЕКЦИЯТА ТУК

„Това събитие е логичното и нужно продължение на нашата мисия в дигиталното пространство, а именно да бъдем топлата връзка и мостът между търсещите отговори родители и добрите специалисти в областта на физическото и психоемоционално здраве както на майките и татковците, така и на децата. Екипът ни благодари за подкрепата и доверието и на нашите генерални спонсори УСБАЛАГ "Селена"ТБ "Селена целс" и верига хипермаркети Kaufland , както и нашите спонсори от Дентална клиника Петър Дучев Kids, компанията за дермокозметика Laboratorios BABÉ, групата от фармацевтични компании Valentis, управляващото фондове дружество ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, марката производител на бебешки колички и продукти Mutsy“, споделя главният редактор на Ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева.

ЩЕ ИМА ТОМБОЛИ С ФАНТАСТИЧНИ НАГРАДИ!

Сайтът Ohnamama.bg, част от Nova Broadcasting Group, е разработен в сътрудничество с лекари, експерти и специализирани екипи. Целта е съдържанието да бъде пълноценен и надежден източник на информация, който да помогне на бъдещите и настоящите родители в сложната задача да отгледат децата си. Той обхваща родителското пътуване от етапа „Искам да забременея“, през бременността, чак до първите три години от детството.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти