Какви съвети най-често искаме от децата си

Кажи ми как да компресирам файл
Снимка: Thinkstock

Скорошно международно проучване показва, че близо две трети от запитаните родители постоянно искат съвети от децата си относно различни технологични проблеми, които срещат при ползването на компютри и мобилни телефони.

Родителите масово споделят, че няма как да надминат знанията на своите наследници по този параграф, като се оказва, че бащите задават два пъти по-често технологични въпроси от всякакъв вид в сравнение с майките.

Данните разкриват, че родителите между 18 и 34 години са много по-запалени по технологиите от поколението над 35 години, което качество те предават и на своето потомство.

От друга страна близо 68% от родителите са на мнение, че технологиите поглъщат доста от времето на децата вкъщи и те не могат да комуникират пълноценно с тях.

Над 30% от семействата пък се притесняват, че подрастващите им синове и дъщери не общуват и играят достатъчно със своите връстници, защото непрестанно са пред лаптопа.

Експертите допълват, че едно на всеки пет деца използва мобилен телефон от 5-годишна възраст, а 45% от момичетата и момчетата на възраст от 6 до 14 години заявяват, че не могат да си представят нито ден без достъп до интернет или телевизия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти