Как да се справим с нощното напикаване?

Как да се справим с нощното напикаване?
Снимка: Thinikstock

Ако детето ви гони петата година и все още се напикава през нощта, време е да се вземат мерки.

Обикновено причината е в незрялост на нервната система (често наследствено), при което детето трудно долавя сигналите за пълен пикочен мехур, особено във фазата на дълбокия сън. Вторично нощно напикаване се получава и при стресови ситуации от различно естество, диабет, много по-рядко при заболявания на отделителната система.

В последните години памперсите също играят роля за този проблем, с тях децата трудно привикват да регулират мехура си. След годинката интервалът между уриниранията е почти час и вече може да се правят опит за ходене в гърне. Но резултатът зависи от детето, някои успяват на възраст около година, други чак на 2-3 годинки.

При всички случаи е добре да се спазва режим, ако детето заспива с мляко или сок в леглото, тази течност трябва да излезе все пак. Затова премахнете този навик, не давайте течности поне 2 часа преди лягане, ако искате нощите да са сухи. Най-безобидните "лекарства", с които може да се помогне на детето, са хомеопатичните.

Най-добре заведете детето при хомеопат, който ще назначи лечение точно за вашето дете, съобразявайки се с неговите особености като характер, емоции и физика. Тези, които нямат такава възможност, могат да опитат със следните хомеопатични препарати, като прочетете внимателно техните характеристики, за да разберете кое е вашето лекарство:

Sepia

Водещо лекарство за нощно напикаване при момичета. Това са сериозни и резервирани деца, с недостиг на физическа енергия. Това лекарство е предназначено за енергични деца, които се нуждаят от танци, спорт и движение. Те са открити, прями и изразяват недоволството си от родители, учители и приятели, без да се притесняват. Смятат, че са неоценени и неразбрани. Момичето навън е гордо, а вкъщи е потиснато, дори отчаяно.

Деца, които се зареждат от спорта и танците, не признават грешките, избухват в сълзи от гняв. Тъгуват много за родителите си, когато са далече от тях. От храните често имат непоносимост към мляко, имат упорит запек и склонност към гъбични инфекции. Напикаването е във фазата на първия сън (около 23 часа) и ако детето се изпишка преди това, то е сухо до сутринта.

Causticum 9СН

Това са деца, които се стремят другите да се чувстват добре с тях. Много състрадателни към хора и животни. Често спират да ядат месо, за да не страдат животните. Децата имат добър контрол върху чувствата си, умеят добре да балансират емоциите си. Развиват физически симптоми, когато се карат близки хора, когато усетят несправедливост.

Децата, чието лекарство е Causticum, защитават света и хората, борят се срещу несправедливостта. Стават тревожни и лесно се обезсърчават. Ключова характеристика – притеснение. Напикаването е преди полунощ, имат и дневно подмокряне: изпускане по време на смях и кашлица.

Medorrinum

Изключително припряни деца, говорят бързо. Ключова характеристика – необуздани. Искат да бъдат чути и говорят често, че ще оправят света.

В бързината си не довършват изреченията си, забравят мислите си, създават бъркотия и се наслаждават на това. Могат да бъдат изключително гневни и злобни, неприятен за тях е всеки, който оспорва поведението им.

Изпитват голяма любов към животните и цветята и са изключително агресивни към хората, доста язвителни. Тези деца понякога са злобни и отмъстителни. Обичат нощта и свежия въздух, често имат безсъниеНапикаването може да се случи по всяко време на нощта.

Equisetum

Често се дава като симптоматично лекарство. При него няма определена психическа картина. Ако се чудите какъв тип е вашето дете, това е лекарството.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти