Хрема при деца в ясла и градина – как да постъпим умно

Сезонни особености, стрес от адаптация, престой с много други деца на затворени пространства – всички тези обстоятелства са предпоставка децата, които стартират ясла или детска градина, често да донасят вкъщи т.нар. „градински сопол“.

Разбира се, родителите следва да се консултираме с педиатър на детето, който да проследи точното му състояние.

Но какво можем да направим още, за да облекчим хремата при деца в яслена и градинска възраст? Добър съвет дава доктор Качешмаров в новия епизод на „Ох, на мама! Podcast”.

“Тук важи правилото 3:2 – три дни детето ходи на градина, две седмици боледува вкъщи“, шеговито казва общопрактикуващият лекар, който е баща и с чувство за хумор споделя за перипетиите, през които и той е минавал във времето като родител.

Но сериозно по темата...

В допълнение към лечението след преглед на детето можем да използваме разтвори, които да накапем, за да разредим съдържимото секрета, така че да спомогнем на носа да стане проходим.

Физиологичният разтвор можем да използваме и под формата на инхалации с уред, който прави течността на пара.

Това има доста добър ефект, защото, вдишвайки тази пара, тя минава през горните дихателни пътища, средните стига и до долните.

Ако в носа и носоглътката има секрет – там ще лекува, а долните дихателни пътища ще овлажнява, за да не слезе инфекцията надолу.

Повече по темата – вижте във видеото горе.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти