Едни от най-големите заблуди за бременността

Безумието на една бъдеща майка
Снимка: Thinkstock

Едва ли има тема, която да е пълна с толкова разногласия, както тази по въпросите за бременността. Добре е обаче да сме наясно с някои от най-разпространените заблуди, за да не се поддаваме на грешни мнения и практики.

Бременната жена трябва да яде за двама
Това са 100-процентови бабини деветини и не едно и две проучвания вече отдавна доказаха, че жените, които очакват бебе, трябва да ядат в абсолютно нормални граници, а само три месеца преди да родят – дневният прием на храна следва да се увеличи с не повече от 200 калории. Пълноценното хранене през бременността намалява риска от развитието на диабет от тип 2 и сърдечносъдови заболявания у детето в бъдещ период.

Физическата активност е вредна за плода
Ако вдигате тежести от 10 килограма и подскачате като кенгуру, това със сигурност ще се окаже опасно начинание, но умереното движение (като ходенето 30 минути всеки ден или практикуването на йога за бременни) само ще донесе още по-големи здравни ползи за вас и бъдещия ви мъник.

1-2 чаши вино няма да се отразят зле на бременността
Всеки ден органите в бебешкия организъм се формират и каквито и да било малки и големи дози алкохол и цигари могат да доведат до патологични последствия в развитието на плода и дори спонтанен аборт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти