Бебета в кутии – нова тенденция измества традиционните креватчета

Бебета в кутии – нова тенденция измества традиционните креватчета
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Казват, че за отглеждането на едно дете е нужно цяло село.

За цяло село не сме сигурни, но със сигурност са необходими една планина неща – дрешки, пелени, биберони, шишета, стилизатори, пюрета, лъжички, играчки, шапчици и ръкавички и какво ли още не.

А що се отнася до детска количка и легълце/кошара, то често те струват колкото един по-стар автомобил, но са наложителен разход.

Знаете ли, че във Финландия имат интересната традиция, превърнала се в държавна политика, да дават на родителите на новородени цяла кутия с полезни неща.

Това са дрешки, аксесоари и не на последно място – малък бебешки матрак, който идеално пасва на въпросната кутия.

Идеята, както се досещате, е тази кутия да се превърне в легло на бебето.

Колкото и ексцентрично да звучи, оказва се, че тази идея никак не е лоша. Във Финландия се прилага от 1930-а година и е спомогнала да сложи страната на най-ниско ниво в статистиката за смъртност при новородени.

Кутията-легло стана особено популярна около раждането на първото дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тогава те получиха като подарък от финландското правителство подобна кутия с бебешки неща и матрак.

Към днешна дата все повече родители по цял свят решават да превърнат една подходяща кутия в легло за бебето си.

Отделно на това трима финландски татковци толкова много вярват в по-добрите качества на кутията пред традиционната кошара, че създават собствен бизнес с продажба точно на такива предмети за бебешко легло.

В Южна Африка пък установили, че на майките им е по-удобно да използват такава кутия, но от пластмаса, за да къпят децата си в нея, отколкото традиционна бебешка вана.

Според различни специалисти обаче кутията като легло за деца до 1 годинка предотвратява опасността от задушаване на детето, докато спи в заедно с родителите си в тяхната голяма спалня и други подобни.

Разбира се, този метод има и своите критици. Не са малко родителите и педиатрите, според които традиционното детско креватче остава най-доброто място, на което децата да спят.

Мнения обаче има много, а всеки родител сам за себе си може да прецени и дори усети какво е най-доброто за неговото дете.

Прочетете още:

Най-простото правило за обличане на бебета и малки деца

Бременна и на пилон

Сега не мога… Скапан съм от работа!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти