Шоколадови гевречета

Страхотна идея за сладка закуска

1 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

Необходими продукти:

600 г брашно
250 г течен шоколад
140 г краве масло
50 г захар
250 мл прясно мляко
1 яйце
2 ч. л. суха мая
1/4 ч. л. сол

Дните, в които можем да се насладим на дълга и разточителна закуска, са малко дори и през лятото. Насладете се на лежерната неделя с тези вкусни гевречета.  

Затопленото мляко се смесва с маята и захарта. 

В друг съд се разбъркват брашното, солта и разтопеното масло. 

Разтворената мая се пресипва при брашното и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса. 

Разделя се на 8 части, от които се оформят топки. 

Всяка топка се разточва на кръгла кора и се намазва с шоколад. 

След това краищата се събират така, че да се получат малки вързопчета. Не трябва да има въздух в тях. 

Разточват се внимателно като питки. В тестото се правят прорези, без да се стига до края. 

Завиват се първо на руло по дължина, а след това като гевречета.

Оставят се да втасат за 30 минути. Мажат се с разбито яйце и се пекат в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент