Разточителен сладкиш със сезонни плодове

С хрупкава основа и кайсии

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
500 г кайсии
100 г шамфъстъци
80 г захар
70 г краве масло
50 г кайсиев конфитюр
1 яйце
1 с. л. брашно

за тестото:
125 г брашно
100 г краве масло (студено)
50 г захар
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Брашното се разбърква със захарта и солта. 

В същия съд се добавя маслото, нарязано на кубчета. Претрива се с ръце, така че да се получат трохи. Наливат се 2–3 с. л. студена вода и се разбърква. 

Тестото се прибира във фризер за 15 минути. След това се разточва на кора, която се поставя в квадратна форма с подвижно дъно, застлана с хартия за печене. 

Пече се около 20 минути на 170 градуса, с вентилатор, след което се оставя да се охлади. 

Ядките, брашното и захарта се смилат в чопър. Добавя се нарязаното на кубчета масло и се смила. 

Чуква се яйцето и се смила отново. 

Полученият крем се излива върху охладената кора от тесто. Заравнява се. 

Кайсиите се разполовяват и се почистват от костилките. Плодовете се режат на тънки парчета, които се подреждат върху крема от ядки. 

Сладкишът се пече около 30 минути на 170 градуса. 

Докато е топъл, се намазва със загрят предварително конфитюр от кайсии. Охлажда се. 

Нарязва се на квадрати и се сервира.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Орехов кекс с фурми
Кекс с тахан, сусам и мляко
Кекс с шоколадова заливка
Мраморен кекс с парченца шоколад
Бърз кекс с кисело мляко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент