Пърженки с плънка от фурми

Идеалната неделна закуска

1 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

400 г брашно
180 мл пастис (перно)
1 с. л. свинска мас
1 с. л. краве масло
1 с. л. захар
1 щипка сол
олио за пържене
за плънката:
500 г сочни фурми
1 с. л. вода от портокалов цвят
1 с. л. пастис
1 шипка карамфил
кората от 1 портокал

Начин на приготвяне:

Фурмите за плънката се почистват от костилките и се смилат заедно с карамфила, настърганата портокалова кора, пастиса и портокаловата вода. Ако има нужда, се налива малко вода, за да се получи пюре. 

Брашното за пърженките се разбърква със захарта и солта. Добавят се свинската мас и маслото и се претрива с ръце, за да се получат трохи. 

Налива се пастисът и се замесва меко тесто. Тестото се разточва на тънка правоъгълна кора, от която се изрязват широки ленти. 

Плънката се разпределя върху едната половина на лентите – през 3–4 см. Непокритото от плънка тесто се намазва с вода. Прехлупва се. 

Притиска се с пръсти, за да се залепи и се реже на квадрати, в средата на които трябва да е плънката, като равиоли. 

Пържат се на маслена баня до златисто и се поднасят топли.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти