Мадлени

Като от френска пекарна

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 115 г краве масло
  • 15 г мед
  • 15 г кафява захар
  • 120 г брашно
  • 4 г бакпулвер
  • 100 г бяла захар
  • 1 г ситна морска сол
  • 3 яйца
  • кора от 1/2 лимон
  • кора от 1/2 портокал

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, меда и кафявата захар на умерен огън. Бъркайте бавно с шпатулата, така че захарта и медът да не загорят, а всичко да се разтопи и смеси добре. Оставете настрана леко да се охлади.

Смесете брашното, бакпулвера, захарта и солта в голяма  купа и след това разбъркайте с телена бъркалка. Направете кладенче в сухите съставки и добавяйте яйцата едно по едно, докато не се поемат напълно от сместа.

Щом сместа стане съвсем гладка, разбъркайте полека тестото с бъркалката и налейте разтопеното с меда и захарта масло. Накрая прибавете настъргана кора от лимон и портокал.

Ще получите течно тесто, почти като това за палачинки. Покрийте го с фолио и го оставете да престои най-малко 2 часа, най-добре един ден.

Загрейте фурната на 190 градуса. С помощта на пош разпределете тестото във формите за мадлени. Пълнете ги до 3/4 или 1/2, но в никакъв случай догоре. Печете 10 минути.

Още изкушаващи идеи за десерт:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти