70 г каперси
1 голяма глава целина
1 лимон
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка див лук
20 мл винен оцет
сол и пипер меланж на вкус
200 мл зехтин
160 г орехи
Начин на приготвяне:
Орехите се запичат до златисто в сух тиган.
Заливат се със зехтина и се оставят така, докато изстинат и зехтинът се ароматизира. Най-добре е, да се направят от предната вечер.
Кората на лимона се настъргва.
Целината се бели и се настъргва на едро ренде, полива се с лимонов сок на вкус, за да не потъмнее, поръсва се и с лимоновата кора.
Магданозът, дивият лук и каперсите се накълцват. Целината се смесва с каперсите, оцета, зехтина от ядките, магданоза, дивия лук, сол и пипер меланж.
Салатата се поръсва с орехите и се поднася веднага.
Прочетете още:
Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук