Ризото със спаначено песто

Със свеж зелен цвят

2.8 от общо 5 гласа
40 мин.
Необходими продукти
  • 200 г ориз арборио
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 100 мл бяло вино
  • 700 мл зеленчуков бульон
  • 80 г краве масло
  • 80 г сирене пармезан
  • сол и черен пипер на вкус
  • За пестото:
  • 100 г спанак
  • 100 г белени бадеми
  • 1 скилидка чесън
  • сокът от 1/2 лимон
  • 100 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пасирайте спанака заедно с бадемите, зехтина, чесъна и 30 мл вода. Овкусете със сол, черен пипел и лимонов сок и пасирайте отново.

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете до златисто в 30 мл зехтин. Добавете ориза и разбъркайте добре. Налейте виното и разбъркайте.

 Щом се изпари алкохолът, малко по малко, при постоянно бъркане, налейте горещия бульон. Овкусете със сол и пипер.

Когато оризът абсорбира бульона, добавете пестото. Дръпнете от огъня.

Прибавете настъргания пармезан и маслото. Разбъркайте добре, за да се разтопят, и сервирайте.

Още идеи:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти