300 г булгур
4 малки тиквички (различни цветове)
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 връзка див лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
150 г крем сирене
80 г краве масло
60 г сирене „Пармезан“
30 г сушени домати (от буркан)
30 мл зехтин (+ за намазване)
1 л пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Необелените тиквичките се нарязват косо на дебели шайби, намазват се със зехтин и се пекат на грил тиган от двете страни до готовност.
След това се нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В съд с дебело дъно се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и чесънът.
Добавя се булгурът и постепенно се налива от бульона, докато булгурът го поеме и набъбне. Съдът се дърпа от котлона. Прибавят се маслото, настърганият пармезан и крем сиренето. Разбърква се.
Изсипват се и наситнените магданоз, копър, див лук и сушени домати. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Сервира се с тиквичките.
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?