Ризото от булгур с тиквички

Вкусна комбинация

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

300 г булгур
4 малки тиквички (различни цветове)
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 връзка див лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
150 г крем сирене
80 г краве масло
60 г сирене „Пармезан“
30 г сушени домати (от буркан)
30 мл зехтин (+ за намазване)
1 л пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Необелените тиквичките се нарязват косо на дебели шайби, намазват се със зехтин и се пекат на грил тиган от двете страни до готовност. 

След това се нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В съд с дебело дъно се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и чесънът. 

Добавя се булгурът и постепенно се налива от бульона, докато булгурът го поеме и набъбне. Съдът се дърпа от котлона. Прибавят се маслото, настърганият пармезан и крем сиренето. Разбърква се. 

Изсипват се и наситнените магданоз, копър, див лук и сушени домати. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Сервира се с тиквичките.

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти