Постна пица „Калцоне“

С царевица и нахут

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

за плънката:
400 г нахут (от консерва)
150 г спанак (почистен и измит)
150 г царевица (от консерва)
80 г сушени домати
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
2 с. л. хранителна мая
2 с. л. сок от лимон
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в 250 мл топла вода, заедно със захарта.

Брашното, солта и маята се разбъркват. Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса.

Чесънът и нахутът се смилат с половината от зехтина, лимоновия сок и сол на вкус.

Спанакът се сотира в останалия зехтин, когато омекне, отстранява се от котлона и се отцежда.

Доматите се режат на кубчета. Тестото се разделя на 8 части, от тях се оформят кръгли кори.

Мажат се с нахутената смес, гарнират се със сушени домати, спанак и царевица и се поръсват с хранителна мая.

Прегъват се надве и се оформят декоративни ръбове.

Пиците се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти за пица:

Най-популярните италиански пици
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти