Пангасиус с пармезан

Готов само за 10 минути

Пангасиус с пармезан
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2 порции:

2 филета от риба пангасиус
1/2 чаша настърган пармезан
50 г краве масло
сокът от 1/2 лимон
2 щипки сух босилек
2 щипки лук на прах
1 щипка семена от копър
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

1. Филетата се овкусяват със сол и черен пипер. Слагат се в намазнена тава и се пекат в предварително загрят грил на 240 градуса, на най-горното ниво около 2–3 минути от всяка страна.
2. Маслото се разтопява и се смесва с босилека, лука, семето от копър, сока от лимона и пармезана.
3. След като рибата е обърната, се намазва с получената смес. Връща се във фурната да се запече до златисто.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Други рецепти с риба:

Макарони с риба тон
Банички с риба тон
Как се пържи дребна риба
Съвети за пазаруване на риба
6+1 причини да ядете риба

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент