Картофени кюфтета с праз

Златисти и изкусителни

2.83 от общо 6 гласа
120 мин.
Необходими продукти

800 г праз
600 г картофи
150 г пушен кашкавал
70 г брашно
50 г краве масло
150 мл бяло вино
2 яйца
1/2 връзка магданоз
4 с. л. галета
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
за соса:
200 г кисело мляко
1 скилидка чесън
1 с. л. хрян от буркан
сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Празът се реже на кръгчета, посолява се и се задушава в маслото и виното под капак, докато омекне добре. След това се отцежда. 

Необелените картофи се сваряват до готовонст. Охлаждат се, обелват се и се настъргват. 

Кашкавалът се настъргва, магданозът се наситнява. Картофите, празът, кашкавалът, магданозът и яйцата се разбъркват добре, овкусяват се със сол и черен пипер. 

Добавя се галетата и отново се разбърква. 

От сместа се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат от двете страни в загрято олио до готовност. 

Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол и се разбърква с киселото мляко и хряна. 

Кюфтетата се сервират с млечния сос.

Други рецепти:

Картофени кюфтета с плънка

Печени кюфтета с бекон и моцарела

Съветски бургери

Как се приготвят кюфтенца от магданоз

Още една рецепта за кюфтета

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти