Запечен лаврак с коричка от трохи с чоризо

Апетитно предложение за основно

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

1 голям лаврак (около 1–1,2 кг)
200 г бял хляб (стар)
150 г люто чоризо
30 г сирене „Пармезан“
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
2 стръка мащерка
1 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Рибата се филетира. Филетата се почистват от кожата и малките костици и се режат надве. Овкусяват се със сол и черен пипер. 

В блендер се смилат хлябът, нарязаното чоризо, чесънът и настърганият пармезан. 

Прибавят се магданозът, лимоновият сок, листенцата мащерка и половината зехтин и отново се смила. 

Рибата се подрежда в плитка тава, намазана с останалия зехтин. Всяко парче се покрива с трохи, без да се притискат. 

Пече се 8–10 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

Изважда се и се поднася.

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба

Как да почистим и сготвим шаран

Няколко рецепти с речни риби

Никулденски рибник

Шаран с подлучен гъбен сос

Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти